I dagarna är 100 "nyanlända familjer" (uppskattningsvis 500 personer) i färd med att flytta in i Råcksta Sjukhem.  
 

Samtidigt kan vi konstatera att tidigare trygga grannförorter som Vällingby, Hässelby och Rissne förvandlats till "Utsatta områden" där kriminaliteten numera kraftigt påverkar lokalsamhället. 

Närliggande Tensta, Rinkeby och Husby klassas som "Särskilt utsatta områden" präglade av våldsbejakande religiös extremism och parallella samhällsstrukturer.

I Spånga centrum  används numera krigsvapen i form av handgranater (även om sprängningen i juli effektivt tystats ner av myndigheter och media).

Att uppföra modulbostäder för ytterligare hundratals okända migranter i detta område vore givetvis komplett vansinne. Inte minst sedan 800 poliser slutat bara i Stockholms Län under de senaste två åren. 

Politikernas samhällsfarliga lek med medborgarnas liv måste stoppas.

Läs hela inlägget »

CECILIA OBERMÜLLER är ordförande i Bromma stadsdelsnämnd och kanske mest känd för sin vana att kalla oroliga småbarnsföräldrar för "nazister". 
 

I sin iver att hindra berörda medborgare från att komma till tals föreslår hon nu att besökande publik på stadsdelsnämndens möten ska filmas och därmed åsiktsregistreras. 

Cecilias förslag verkar tack och lov  vara olagligt men det säger ganska mycket om den totalitära, repressiva och demokratiföraktande ideologi hon så varmt omhuldar.

Politiker överväger att filma mötesbesökare
 

Läs hela inlägget »

Marken på "träsket" är förorenad och detta innebär ytterligare kostnader för att sanera. Pålning och nu även sanering, hur mkt tycker ledande politiker att detta projekt ska kosta? 

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/mark-for-modulhus-luktar-bensin
 

Läs hela inlägget »

Anna-Carin Mölgård är "Stadens samordnare för bostäder åt nyanlända". Hon är därmed ansvarig för den planerade modulbyggnationen för 400 migranter i Beckomberga.

Anna-Carin är dessutom fastighetschef på Micasa Fastigheter, ett företag som äger Råcksta sjukhem vilket ligger ungefär 200 meter ifrån det tänkta modulbygget. Även Råcksta sjukhem är tänkt att användas som skattefinansierat boende för hundratals migranter.

Stockholms stad har sedan tidigare bekräftat att merparten av migranterna består av vuxna, sysslolösa män från arabvärlden, nordafrika och Afghanistan. På frågan om hon inte ser koncentrationen av många hundra av dessa män inom ett par hundra meters radie som ett problem svarar Anna-Carin "Råcksta tillhör Hässelby-Vällingby och Beckomberga ligger i Bromma. Det är två olika stadsdelar."

Det behöver nog inte tilläggas att Anna-Carin själv bor i en trygg, lantlig miljö i Vallentuna. Där planerar hon inga migrantboenden. 
 

Läs hela inlägget »

CECILIA OBERMÜLLER bor i trivsamma Traneberg och är ordförande i Bromma stadsdelsnämnd, ledamot i Stockholms kommunfullmäktige samt ledamot i Stadsbyggnadsnämnden. 
 

Under 2016 stoppade hon uppförandet av akut välbehövliga hyresrätter i Västerled på grund av "naturvärden, barnperspektiv och medborgarnas inflytande".

Ett förskolebygge i Annedal bromsades med motiveringen "Det är viktigt att förskolan byggs utan att det påverkar möjligheterna till fritidsaktiviteter i området negativt. Ingenting kommer att byggas utan medborgarnas inflytande, lovar stadsdelsnämndens ordförande Cecilia Obermüller (MP)."

Uppförandet av ett enormt ungkarlsboende för migranter på känslig våtmark i Flysta har hon dock inga problem alls med. Vad som hände med naturvärden, barnperspektiv och medborgarinflytande i det fallet har hon vägrat svara på.

Det är något som inte stämmer, Cecilia.

 

Läs hela inlägget »

I de modulenklaver som hittills byggts upp kring Stockholm är missnöjet bland de boende enormt.

  •  Modulboendet i Fagersjö, där det bor 88 vuxna män från tredje världen, har hittills utsatts för två mordbrandattentat. Ingen misstänkt är ännu gripen men polisen har konstaterat att minst en av bränderna startats inifrån.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/kraftig-brand-i-asylboende-i-sodra-stockholm

  •  Modulboendet i Solna, där det bor cirka 100 migranter, har kantats av ilskna protester från de boende. Kommunen har fått anlita säkerhetspersonal för att hantera missnöjet.

http://www.expressen.se/nyheter/nyanland-varre-an-det-gamla-fangelset/

Stockholms stad har inte velat svara på frågor kring följderna av att förlägga ett boende för 400 personer i ett kraftigt flygbullerstört område.

 

Läs hela inlägget »

Finansborgarrådet Karin Wanngård tydliggjorde i dagens inslag i Aftonbladet att Stockholms Stad ämnar använda Beckomberga barack-komplex i 20 år. Bygglov har dock, av taktiska skäl, bara sökts för fem år.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/MGz3K/stockholm-stad-flyktingkvarter-klara-om-ett-ar

Läs hela inlägget »

Regeringen ämnar kringå bygglagar för att kunna köra över boende vid utplacering av flyktingboende enligt Peter Eriksson! Därför har vi skapat ett nytt upprop för hela Sverige för att stoppa detta vansinne!

Skriv under nu och maila alla du känner i Sverige!
http://www.skrivunder.com/sveriges_ledande_politiker_-_ta_ansvar_inga_undantag_vid_byggen

Läs hela inlägget »

Bostadsminister Peter Eriksson, MP, överväger en lagändring för att underlätta tillfälliga bygglov för snabba flyktingkvarter.

http://www.svd.se/snabb-lagandring-om-flyktingkvarter-overvags/om/flyktingarna-och-bostadsbristen

Läs hela inlägget »

Flyktingbostäder i Bromma för minst 200 miljoner kronor kan gå i stöpet sedan Svea hovrätt förra veckan läxade upp Göteborgs kommun om "tillfälliga bygglov" i ett snarlikt fall.

http://www.svd.se/modulhus-for-flyktingar-i-bromma-kan-stoppas/om/flyktingarna-och-bostadsbristen

Läs hela inlägget »